Sierpleisters

Met sierpleisters worden wanden, plafonds en gevels op een efficiënte, manier van een fraaie decoratieve structuur voorzien. Sierpleisters zijn bijzonder geschikt voor het versterken van relatief kwetsbare ondergronden of wanden met een hoge belasting graad. Verschillende sierpleisters zijn onder andere Spachtelputz, Granol en Schuurwerk.

De meest populaire sierpleister is Spachtelputz.

Spachtelputz is een erg praktische en sierlijke stucsoort is. Het is te verkrijgen in verschillende kleuren en is stootbestendig. Mochten er toch kleine beschadigingen ontstaan, zullen deze niet opvallen door de kleurechtheid van het product. Spachtelputz is behalve stootvast ook boenvast. Dit betekent dat als de met muur vuil is geworden, het eenvoudig gereinigd kan worden. Dit kunt u dan gewoon met een borstel en lauwwarm water doen.

Er zijn verschillende korreldiktes mogelijk met spachtelputz. Wij werken het meest met diktes variërend van 1 tot 1.5 millimeter. Vanwege de verschillende korreldiktes kunt u zelf kiezen wat voor structuur de spachtelputz gaat krijgen.

Spachtelputz voor binnenshuis gebruik is bij velen al een bekende wandafwerking. Het is echter zo dat spachtelputz ook buitenshuis toegepast kan worden. Spachtelputz voor buiten is bijvoorbeeld een fraaie afwerking voor uw gevel.

Granol is een mooie sierpleister, die uw kamer op een decoratieve manier een compleet nieuw uiterlijk kan geven. Vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig was granol zeer populair. Sommige mensen vinden het een ‘ouderwetse’ afwerking maar dat is niet terecht. Wanneer het op de juiste wijze wordt aangebracht, heeft granol een bijzondere uitstraling.

Granol kan door zijn structuur in verschillende patronen worden aangebracht en is eenvoudig overschilderbaar.

Schuurwerk is een afwerking die gekenmerkt word door zijn fijne structuur. De fijne zandkorrels die door de pleister zijn gemengd zorgt voor deze structuur. Doordat de pleister met een spons word afgewerkt in ronddraaiende beweging ontstaat er een levendig effect, aanvankelijk de licht inval in de ruimte.

Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal opdroogt en dus niet meer overgeschilderd hoeft te worden . Desgewenst kan het worden geschilderd in iedere kleur, maar door het te schilderen kunnen de slagen voor een groot deel verdwijnen. Schuurwerk heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven, daarom is deze afwerking ook geschikt voor natte ruimten, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Sierpleisters

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons of vul onderstaand formulier in.

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Vraag direct uw offerte aan!

  Offerte aanvragen

  Onze partners

  STUKADOORSBEDRIJF EBLAAUW

  Stukadoorsbedrijf E Blaauw is een jong en gemotiveerd stukadoorsbedrijf met veel kennis en ervaring op stukadoorsgebied. Kwaliteit, dat is het waar het om gaat bij stukadoorsbedrijf E Blaauw. Een mooi stukje vakmanschap voor een betaalbare prijs.

  Lees Meer

  logo-ico

  Projecten

  Recensies

  Fam. de Vries
  Mooi strak werk

  Edo is een echte vakman, staat je juist te woord en geeft je deskundig en goed advies. We zijn enorm blij met het eindresultaat.

  G. Aalvanger
  Super Strak

  Verschillende plafonds en kamers door Blaauw laten doen: grote complimenten. Net en vakkundig personeel en heel strak werk. Zelfs complimenten van anderen in hun vakgebied. Aanrader

  Fatih Kilic
  Top werk!

  Stukadoorsbedrijf E. Blaauw heeft mijn huis voorzien van Beton Cire, daarnaast alle muren behang klaar gemaakt. Super blij mee! Ze weten heel goed wat ze doen en zijn heel professioneel, ik raad ze dan ook zeer zeker aan! Ga zo door mannen!

  Jouri van Elten
  Vakmannen

  Na een hele zoektocht ben ik in contact gekomen met Stukadoorsbedrijf Blaauw. Stukadoorsbedrijf Blaauw heeft bij ons de wanden en plafonds voorzien van sierpleisters, wat een vakmannen zijn dit. Nogmaals bedankt!